Facebook започва реализацията на Internet.org

30.03.2014 17:36
Марк Зукърбърг и неговата социална мрежа Facebook за пореден път показаха, че не смятат да разчитат на стари лаври и влагат голяма част от средствата за иновативни технологии и мащабни проекти.
Зукърбърг обяви официално, че стартира проекта Internet.org, който има за цел да осигури интернет на различни хора в различни точки по света, които по една или друга причина нямат достъп до интернет. За реализирането на този мащабен проект е създадено специалното подразделение Connectivity Lab, което ще се нагърби с не леката задача да реализира идеите на участниците в проекта.

С помощта на Internet.org, Марк Зукърбърг и неговият екип ще използват безпилотни самолети, които ще се захранват със слънчева енергия и които ще изграждат независима интернет мрежа. Тази идея събра доста привърженици и компании като Qualcomm, Samsung, Nokia, Opera, Ericsson, MediaTek също се включиха в проекта.

Твърди се, че към този момент, близо 2.7 млрд. души по света имат достъп до интернет, но целта е тази бройка да стане поне 5 млрд. Facebook отдавна се прицели към Titan Aerospace - компания, занимаваща се с производството на дронове. Тези дронове ще обикалят по-големите градове, където няма интернет, а за по-малките населени места, ще се използват спътници, разположени в ниската околоземна орбита.

Припомняме ви, че The Pirate Bay заложиха на този вариант още миналата година, като голяма част от сърварите им се намират на безпилотни летателни устройства. Предстои да видим как ще се представят Facebook и останалите гиганти, подкрепили идеята Internet.org.

По статията работи: , последно обновена: 30.03.2014 17:50:58

 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле














noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg