Полезен ли е Google+ за бизнеса?

12.10.2011 02:42
Има ли Google+ полезно приложение за бизнеса?

Всички погледи са вперени в новата социална мрежа, Google+ и много бизнес предприемачи се чудят дали трябва да я включат в онлайн маркетинг стратегията си. За момента обаче Google+ не прави нещата лесни за бизнеса. Въпреки че, ако могъщата компания иска сериозно да се конкурира с популярния Фейсбук, то тогава е вероятно да имплементират някои сериозни промени, за да направят Google+ по-подходящ за бизнеса.

В момента много големи компании като Burger King са създали неофициални бизнес страници чрез профили, базирани на името на бранда. Google+ оповести, че вече може да се създават бизнес профили, но към момента на писане на този текст, бизнес профилите са достъпни само за някои бета тестери.

Въпреки че AdWords е рекламна мрежа, която насъбра голяма популярност през последните няколко години, Google все още не е интегрирала рекламата в новата си социална мрежа. Идеята може би е, че първо социалната мрежа трябва да се развие и по-късно ще се интегрира рекламата. Да, но липсата на възможност за бизнеса да се рекламира в Google+ е доста голям недостатък. Без възможност да рекламират бизнеса си и да привлекат потребители към профилите си в новата социална мрежа, компаниите губят много от потенциала на прохождащия Google+.

За момента по-добър вариант за бизнеса е да се фокусира върху съществуващата онлайн маркетинг стратегия, отколкото да влага усилия в опити да изгради присъствие в нова, недоказала се социална мрежа. Просто няма смисъл да се следват тенденциите, ако те все още нямат стойност.

Фактът, че Г+ привлича компании като Ford и General Motors е показателен, че компанията мисли за бизнеса. Колко ефективен ще е Google+ за малките бизнеси обаче е въпрос, чийто отговор ще разберем съвсем скоро.

По статията работи: , последно обновена: 13.10.2011 08:15:36
Новини по темата

Google стана на 10 години

Google стана на 9 години

Google приготвя подводни кабели. Една стъпка напред към Gphone?

Google под прицел - личната ви информация е в опасност!

"Израел е зъл", казва Google

Защо Google "прегръща" Windows Vista толкова силно?

Google неправилно маркира сайтове като опасни

Google полагат кабел под Тихия океан?

Най-доброто от Google


 
Коментари

#1 Георги Стефанов (9 ноe. 2011 16:33)
0
 
3
User photo  На адрес goo.gl/PF9H5 има статия от ganbox.com, която показва как да създадем своя фирмена страница в Google+

#2 (23 фев. 2012 13:28)
0
 
0
User photo  G+ определено е полезен за бизнеса. А отделно от това като знаем кой стой за G+ е повече от ясно че трябва да се възползваме на 100% от G+ :hyhy:

#3 Славчо Панов (30 окт. 2016 07:02)
0
 
1
User photo  Писал съм за това как и защо google+ не можа да изпълни своето предназначение и се преструктурира. Преди време социалката беше адски полезна откъм SEO, което вече не е така, но все пак да не забравяме, че това си е социалната мрежа на Гугъл...

#4 Пламен Найденов (17 март 2017 12:55)
0
 
0
User photo  Интересно...наскоро получих оплаквания от клиенти, че фирми им се обаждат и им казват, че регистрацията им в Google + изтича и трябва да се поднови срешу скромната сума от 180 лв. Ако от Google знаеха как ще се експлоатира тази услуга, може би нямаше и да я въвеждат :hyhy:

#5 Добри (28 юни 2017 11:12)
0
 
1
User photo  По принцип се обаждат, за да информират за регистрацията в Google Maps. Реално Google My Business е най-правилното, но това е друга гледна точка. Всъщност самата регистрация е безплатна и всеки може да я направи, дори бих казал, че разни каталози сами правят подобни регистрации на фирмите и така им усложняват живота след това. Но реално, за да се постигне хубав ефект и да се показва резултата е нужно нещо повече, а именно човек, който знае как да го направи. Е, това вече може би си заслужава да се заплати, но е въпрос на гледна точка :)


 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог